widgeo.net

Tuesday, June 26, 2012

Perkembangan terbaru pakaian Seragam Imigresen
Salam Perjuangan Saudara/ri

Untuk makluman semua pihak KPISM mengambil kesempatan ini untuk memaklumkan perkembangan semasa kepada seluruh warga JIM tentang Pakaian Seragam baru Imigresen.

Untuk Makluman Sdra/ri sekalian, Uniform baru telah dipersetujui dalam Mesyuarat MBJ yang telah diadakan baru baru ini Tawau, Sabah. W/bagaimanpun ianya perlu dibuat sedikit penambahbaikan pada Pakaian celoreng yang akan dipakai oleh pegawai imigresen yang bertugas di Bahagian Penguatkuasa dan Depoh. Ini kerana pihak kepimpinan JIM tidak mahu rekabentuk celoreng ini akan memberi interprestasi negatif kepada pihak awam di Negara ini.

 Spek sepenuhnya akan dibuat untuk memberi gambaran sebenar Kelak. Namun pemakaian pangkat baru yang dicadangkan dalam mesyuarat tersebut masih belum diputuskan. Ianya akan diperhalusi dan dibentang semula Untuk diendos.
Kita masih perlu melaksanakan banyak perkara sebelum hasrat kita untuk Mengazetkannya. Alhamdulillah dengan kerjasama jawatankuasa team Teknikal Seragam bersama sama dengan MBJ, pihak KPISM akan mencapai hasrat dan Matlamat ini. Namun, JKT Teknikal akan  memperkemaskan isu-isu yang berbangkit dalam mesyuarat tersebut dalam jangkamasa terdekat ini.
 Sekiranya pihak saudara/ri ingin mendapatkan sebarang maklumat secara tepat dan betul, sdra/ri boleh menghubungi JKT Teknikal, KPISM atau MBJ. Sdra/ri diminta untuk tidak melayan kenyataan pihak yang tidak bertanggungjawab yang cuba menyebarkan maklumat palsu dengan sengaja kerana tidak mahu melihat kemajuan atau kejayaan kita sendiri. Adalah diharapkan selepas ini apa-apa maklumat yang diperlukan sdra/ri boleh menghubungi JKT Teknikal, KPISM Dan MBJ. 
Winning is not a sometime thing; it's an all time thing. You don't win once in a while, you don't do things right once in a while, you do them right all the time. Unfortunately, so is losing. It means if you don't change   now, forever you will left behind. 

[KPISM]

No comments:

Post a Comment